De toate pentru toti

Foto 25Iubirea nu mai e ce-a fost odată, iar funcţionalitatea unei relaţii de cuplu din zilele noastre ţine de un complex de factori. Dacă acum mulţi ani, nevoile într-un cuplu erau relativ limitate, în epoca modernă suntem din ce în ce mai greu de mulţumit, lucru care ne face să fim greu “iubibili” sau să ne placă relaţiile toxice.

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, persoanele greu “iubibile” sunt, în general, acelea care au suferit, în decursul anilor, dezamăgiri, nu doar în viaţa sentimentală, dar şi în celelalte planuri. Acele persoane au încetat pur şi simplu să mai creadă în oameni, în nevoia lor necondiţionată de a iubi şi vor vedea în orice o piedică în drumul către fericirea lor. “La un nivel pragmatic, poate au tot dreptul să fie dezamăgite pentru că au eşuat într-o relaţie anterioară sau poate în viaţa profesională. Dar dacă acea atitudine de blazare continuă mult timp după eveniment şi chiar se accentuează, nu viaţa mai e problema acelor persoane, ci atitudinea lor faţă de viaţă”, crede specialistul. 

În acelaşi timp, capcana în care cad persoanele "dezamagite" este de fapt tendința de a confunda pe "am experiență de viață" cu "am trăit o experiență de viață din care am învățat cum să-mi fie mai bine data viitoare". Aceste persoane consideră că "experiența de viață" înseamnă a trăi multe experiențe, cantitativ vorbind. “Experiența de viață înseamnă, de fapt, să învățam ceva util din întâmplare, nu neapărat să bifăm multe pe agenda vieții, pentru ca mai apoi să ne găsim scuze ca să devenim din ce în ce mai speriați si evitanți. Înseamnă să devenim mai atenți la nevoile și dorințele noastre, nu să renunțăm la "întâmplările" pe care viața ni le scoate în cale pentru că "știm" noi că s-ar putea să doară. Experiența de viață înseamnă să ne dăm voie să trăim tot ce vine spre noi și să transformăm acea situație în ceva benefic, pentru că, dacă noi nu facem situațiile să se întâmple cum vrem noi, ne "întâmplă" ele pe noi cum vor ele. Persoana care nu mai crede în iubire consideră că "știe" că: ”iubirea nu există, că nu va dura, că va fi din nou dezamagită, că s-ar putea s-o doară, că totul este trecător ș.a.m.d.”. Astfel, ea nu va fi dispusă să-ți acorde o șansă reală, deoarece nu este dispusă să-și acorde ei însăși o șansă reală”, afirmă psihologul Laura Maria Cojocaru.

primul robot uman din china

Chinezii au prezentat primul lor robot interactiv – Jiajia

Robotul este rezultatul muncii cercetătorilor de la Universitatea de Știința și Tehnologie din China.

Cibele Dorsa 1

Alvaro Alfonso de Miranda Neto, un jucător de golf profesionist a fost căsătorit cu Cibele Dorsa, un model brazilian care prezintă costumele de baie, Victoria Secret, și a apărut și în Playboy. 

Să mai zică cineva ceva rău despre mămăligă și mămăligari!

Banala mămăliguţă poate deveni un medicament folositor

în tratarea răcelilor şi a pietrelor la fiere  

MamaligaUn aliment tradiţional cum e mămăliga a fost de multe ori subiect de cercetare al specialiştilor, fără a i se putea găsi o contraindicaţie. Fierturile de porumb au fost apreciate încă din vremea lui Columb, dar, ulterior, au ajuns să fie considerate hrana săracilor. Studiile recente au scos în evidenţă faptul că media de viaţă a triburilor amerindiene care se hrăneau cu porumb crud sau fiert, era mult mai mare decât a altor comunităţi învecinate, cărora le lipsea din dietă acest aliment.  

s a insurat cu papusa gonflabila

 

Un bărbat din China, bolnav de cancer în fază terminală, îşi dorea foarte mult să se căsătorească şi a decis să organizeze o nuntă mai puţin obişnuită: s-a însurat cu o păpuşă gonflabilă.

Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, ora 16:00

 

Timișoara, Parcul Rozelor

 

IMPREUNAREZISTAM 01

 

 

#ÎmpreunăRezistăm este o inițiativă umanitară a muzicienilor din România pentru sprijinirea victimelor incendiului din club Colectiv. În cadrul evenimentului vor avea loc concerte simultan în mai multe orașe din țară.: București, Cluj, Timișoara, Constanța, Brașov, Sibiu, Iași, Satu Mare.

sc3

 

În faţa unui bloc de 10 etaje se tot aduna lumea şi striga disperată:

Image 97

 

Un articol pe care nu mai puteam să nu-l scriu.

actualitatea bazosu nou barbizonul banatului lugoj 1

În perioada 22 – 27 octombrie 2015, Bazoșu Nou a devenit Barbizonul Banatului, pentru că aici s-a desfăşurat Tabăra și Simpozionul Internațional de Artă Vizuală, care a reunit renumiți artiști de artă vizuală din Spania și România.

http://www.ziarulactualitatea.ro/lugojeanul-marius-bacriu-a-dat-clasa-la-bazosu-nou-barbizonul-banatului/

caricatura 20130530113746

 

- pentru că suntem în viaţă, dar nu trăim;