Terminal_PayPointParteneriatul oferă românilor o modalitate

sigură de efectuare a plăţilor pe internet

Bucureşti, 10 Aprilie 2013 – PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, anunţă semnarea unui parteneriat cu Ukash®, companie lider pe piaţa monedei electronice. Parteneriatul oferă consumatorilor din toată ţara posibilitatea de a schimba numerar în monedă electronică, pentru a face plăţi pe internet în mod

sigur şi confortabil. Ukash® operează pe un număr semnificativ de segmente de piaţă precum cele de cumpărături online, carduri cadou, divertisment şi poate fi utilizat pentru a plăti direct şi în siguranţă pe mii de site-uri la nivel mondial.

 

Ca urmare a acestei colaborări, consumatorii din România pot converti numerar în monedă electronică Ukash® prin intermediul celor peste 7.000 de terminale PayPoint instalate în magazine de proximitate din întreaga ţară.

Valoarea tranzacţiilor online din România a crescut cu 24% în 2011, ajungând la 158,9 milioane de Euro*, ceea ce relevă o semnificativă creştere a pieţei. Totuşi, consumatorii din România sunt încă reticenţi cu privire la utilizarea cardurilor de credit sau debit atunci când fac tranzacţii pe internet. Un procent estimativ de 75% din plăţile realízate online sunt efectuate prin metode alternative plăţilor prin card. În acest context, posibilitatea de a converti numerarul în credit Ukash® pentru a realiza plăţi online este o iniţiativă importantă, care susţine creşterea comerţului electronic în România.

Ukash® este o alternativă viabilă plăţilor online cu card de credit sau de debit, oferind clienţilor posibilitatea de a utiliza numerar pe internet, fără a fi nevoiţi să dezvăluie informaţii financiare personale”, explică David Hunter, Chief Executive Ukash®. “Aceasta este soluţia ideală pentru oricine este îngrijorat de fraudele online sau pentru consumatorii care nu deţin un card bancar, oferindu-le posibilitatea de a plăti şi a cumpăra de la mii de magazine online la nivel mondial.”

“Parteneriatul nostru cu PayPoint România ne oferă acces la o reţea consolidată de terminale pe tot cuprinsul României, facilitând poziţionarea Ukash® drept un furnizor de plăţi online de top în această piaţă în creştere şi oferind consumatorilor români posibilitatea de a efectua o gamă variată de plăţi online. Suntem de părere că Ukash® oferă utilizatorilor PayPoint din România cel mai înalt grad de confort şi siguranţă atunci când fac cumpărături pe internet.”

Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint România, adaugă: “Având în vedere creşterea semnificativă a comerţului pe internet în România, considerăm că PayPoint, împreună cu Ukash®, oferă consumatorilor acces la un sistem de plată sigur şi totodată comod, prin convertirea numerarului în monedă electronică. Parteneriatul cu Ukash® răspunde angajamentului nostru de a veni cât mai bine în întâmpinarea nevoilor consumatorilor, punându-le la dispoziţie o gamă cât mai variată de mijloace de plată.

Ukash este reglementat de FSA (Financial Services Authority) şi oferă consumatorilor posibilitatea de a efectua plăţi pe internet în numerar, fără ca aceştia să dezvăluie informaţii financiare personale. Pentru a realiza o plată la unul din miile de magazine online din întreaga lume ce acceptă Ukash ca metodă de plată, consumatorii trebuie doar să introducă codul Ukash format din 19 caractere, cod ce se regăseşte pe fiecare chitanţă emisă de terminalul PayPoint. Ukash® este o metodă rapidă şi comodă de realizare a tranzacţiilor pe internet, compania extinzându-şi reţeaua globală ca urmare a semnării parteneriatului cu PayPoint România.

*Sursa: Romcard

 

Pentru detalii suplimentare, va rugăm să contactaţi:

THE PRACTICE

Raluca Buzea

PR Manager

Tel: 021/201.61.00

Fax: 021/201 61 01

Mobil: +40751751491

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Despre PayPoint România

În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub brand propriu în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. În prezent, reţeaua punctelor de plată PayPoint numără peste 7.000 de terminale iar compania are încheiate contracte cu 59 de clienţi importanţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor şi al serviciilor financiare, dintre care 48 sunt contracte pentru servicii de colectare plăţi. Astfel: sectorul de plăţi pentru utilităţi – GDF SUEZ Energy România, E.ON Gaz Distribuţie, E.ON Energie România, E.ON Moldova Distribuţie, Petrom Distribuţie Gaze, Congaz, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, Electrica Furnizare Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Sud, Electrica Furnizare Muntenia Nord, Apa Nova Bucureşti, ApaVital Iaşi, Aquatim, CEZ Vânzare, Gaz Sud, Grup Dezvoltare Reţele, Wirom Gaz, Hargaz, Raja Constanţa, C.R.A.B., Apa Canal Ilfov, Compania de Apa Buzau, Hidro Prahova, Apa Nova Ploieşti, Salubris Iaşi, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa, SC Vital SA Botoșani; sectorul de telecomunicaţii şi comunicaţii prin cablu – Vodafone România, Cosmote România, Orange România, Romtelecom, UPC România, Zapp, Akta TV, NextGen Communications, Radiocom; Sectorul financiar-bancar – Allianz-Tiriac Asigurări, Citibank România, EOS KSI România, Garanti Credite de Consum, Patria Credit, UniCredit Consumer Financing, Campion Broker Asigurare, Top Factoring; sectorul cosmetică – Oriflame, Avon.

PayPoint oferă, de asemenea, servicii complete de încărcare electronică a cartelelor preplătite pentru toţi jucătorii din industria de telefonie mobilă care furnizează acest tip de produs (Cosmote, Orange, Vodafone şi Zapp), precum şi servicii de încărcare electronică pentru operatorii de telefonie fixă cu acces internaţional şi de Internet, printre care se numără Nobel şi Worldtelecom (Number One). Pentru Focus Sat, PayPoint oferă servicii de eliberare de vouchere cu coduri electronice pentru utilizatorii de servicii preplătite de tip DTH (Direct-To-Home). Prin semnarea parteneriatului cu PRO TV SA, pe terminalele PayPoint instalate în magazinele de proximitate este disponibilă o nouă opţiune - plata abonamentului Voyo.

Totodată, PayPoint oferă serviciile de transfer de bani Western Union pe propriile terminale, permiţând astfel clienţilor să trimită sau să primească bani atât din afara ţării, cât şi de pe teritoriul României.

Prin semnarea parteneriatului cu Grupul paysafecard, principalul furnizor de plăţi prepaid din Europa, comercianţii PayPoint pot oferi clienţilor lor vouchere paysafecard prin intermediul terminalelor PayPoint.

 

Despre Grupul PayPoint

PayPoint este un important operator internaţional de plăţi, oferind servicii cu valoare adăugată. Dintre sectoarele acoperite se pot aminti: utilităţi, telecom, media, retail, transport, comerţ electronic, servicii financiare, gaming şi sectorul public.

Compania procesează anual peste 660 milioane de tranzacţii în valoare de peste 12 miliarde de lire sterline pentru peste 6.000 de clienţi - furnizori şi comercianţi. PayPoint plc este recunoscută pentru poziţia de lider în sistemele de plăţi, pentru tehnologia avansată şi serviciile puse la dispoziţie consumatorilor.

 

Reţelele de comercianţi

Reţeaua PayPoint include peste 24.000 de terminale localizate în magazine din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (printre care se numără Co-op, Spar, McColls, Costcutter, Sainsbury’s Local, One Stop, Londis şi mii de comercianţi independenţi). PayPoint România este prezent în peste 7.000 de locaţii la nivel naţional, oferind servicii de plată a facturilor în numerar şi încărcare electronică. În Irlanda, serviciile PayPoint sunt prezente în peste 500 de locaţii. Collect+ reprezintă un serviciu de colectare şi livrare a coletelor în magazinele de proximitate, în parteneriat cu Yodel, în peste 5.000 locaţii PayPoint. Reţeaua de ATM-uri PayPoint include peste 2.500 de terminale “LINK”, amplasate în magazine de proximitate din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

 

E&m commerce

PayPoint.net este un serviciu de plată prin internet care oferă servicii securizate de plată pentru card-uri de credit şi de debit pentru peste 5.600 de comercianţi ce operează cu 16 bănci importante din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Europa şi America de Nord.

PayByPhone reprezintă unul dintre principalii furnizori internaţionali de servicii de colectare oferite companiilor din domeniul parcării; consumatorii pot plăti sumele aferente parcării folosind telefonul mobil, cu ajutorul cardurilor de credit sau de debit.Serviciul este disponibil în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Franţa, Canada şi Statele Unite ale Americii.