SSPR

buget cu plus

Astăzi a fost aprobat bugetul de stat cu plus pentru revoluționari. 

Felicităm pe această cale pe dl. Petrică Dorin Balint, precum și pe echipa cu carea lucrat la bugetul Secretariatului de Stat pentru Revoluționari!

Este primul an când bugetul Secretariatului a fost adoptat în forma cerută cu plus față de ani trecuți.

Felicitări domnule Balint!

Comunicat 

Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva

regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989

Romanian Revolution 1989 1Vă comunicăm faptul că draftul de proiect al Hotărârii privind modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987, nr.341/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1.412/2004 a fost transmis, în vederea consultării, ministerelor de resort.

După consultarea ministerelor de resort va fi redactată forma finală a proiectului, pentru avizare.

Draftul de proiect mai sus menționat a fost transmis și Ministrului Pentru Dialog Social, Domnului Liviu Pop, la solicitarea expresă a acestuia.

Menționăm încă odată faptul că forma finală a proiectului va fi redactată în cel mai scurt timp, iar pentru informare vă punem la dispoziție actul în forma inițială, astfel cum a fost transmis. 

Comunicat

Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945 - 1989

 

 

sspr o noua denumire

În vederea clarificării unor aspecte de interes imediat, vă comunicăm faptul că prin OUG nr.95/2014,Răniţii, Reţinuţii, Luptătorii cu Rol Determinant şi Urmaşii de erou-martirvor beneficia de toate drepturile prevăzute de lege.Luptătorii Remarcaţi prin Fapte Deosebite, care nu obţin calitatea deLuptători cu Rol

adrian sanda la lugoj si la resitaVineri, 24 octombrie 2014, Adrian Sanda, secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945 – 1989, a participat la o întâlnire cu adevărații revoluționari din Lugoj. Mai multe asociații s-au reunit în Sala de Consiliu din Primăria municipiului pentru a afla noutăți privind punerea în plată a luptătorilor cu merite deosebite, începând cu 1 ianuarie 2015.

Primarul municipiului, Francisc Boldea, și-a exprimat bucuria față de prezența secretarului de stat, declarând că are o colaborare reușită cu adevărații revoluționari din Lugoj. Edilul șef a orașului a arătat că este mândru ca și lugojean, pentru contribuția  revoluționarilor adevărații din orașul de pe Timiș la Victoria Revoluției din Decembrie 1989. Primarul și-a declarat intenția de a organiza 25 de ani de la comemorarea Revoluției din Decembrie 1989 prin acțiuni de amploare în municipiu.

memoradnum 6 octombrie 2014

În ședința de Guvern din data de 07.10.2014  a fost aprobat Memorandumul privind alocarea fondurilor necesare la bugetul de stat, pentru anul 2015, în vederea reluării plăților privind indemnizațiile reparatorii pentru toate categoriile de beneficiari, conform prevederilor Legii nr.341/2004 și măsuri referitoare la situația beneficiarilor Legii 341/2004.

Memorandumul a fost încheiat ținând cont de voința exprimată în Protocolul din data de 23.09.2014, anexat,  încheiat între Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 și Asociaţiile şi Organizaţiile de Revoluţionari prezente la întrunirea Colegiului Consultativ al Revoluţionarilor.

sspr comunicat 4 octombrie

Comunicat

 

Reiterăm tuturor revoluționarilor că în data de 23.09.2014 s-a încheiat un Protocol între Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, legal reprezentat de Adrian Sanda, în calitate de Secretar de Stat și Asociațiile de revoluționari întrunite în urma convocării Colegiului Revoluționarilor.

secretariatul de stat

În data de, 23.09.2014, a avut loc întrunirea Colegiului consultativ al revoluţionarilor, la care au participat un număr de aproximativ 70 persoane, şi au fost reprezentate 65 de asociaţii de revoluţionari precum şi reprezentanţii celor trei organizaţii de revoluţionari, invitate, iar domnul Firczac Gheorghe a reprezentat Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989.

C O M U N I C A T

securedownload 2Astăzi, 05.06.2014 a avut loc la Palatul Parlamentului, ședinta LORD’89 cu participarea atât a Comisiei Parlamentare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 reprezentată prin dl. Vicepreședinte Senator Laurențiu Coca, dl. Deputat Niculae Mircovici și dl. Adrian Moldovan - consilier personal al d-lui Președinte Deputat Cristian Sefer, cât și a Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945 - 1989, reprezentat prin dl. Adrian Sanda - Secretar de Stat și dl. Gelu Voican Voiculescu.
De asemenea, au participat președinții asociațiilor de revoluționari, membre LORD’89, precum și invitați.

chitoiu_si_socaciuReproșul lui Ilie Sârbu (tata socru): Victor Ponta, prea tolerant cu miniștrii liberali

Deși susține că  premierul s-a maturizat și a devenit mult mai ponderat, ba chiar înțelept în anumite situații, Ilie Sârbu, socrul  lui Victor Ponta, nu închide ochii când vine vorba de defectele ginerelui sau.

bioterra84 de locuri gratuite la Universitatea  BIOTERRA Bucureşti

pentru beneficiarii Legii recunoştinţei faţă de eroii martiri