Peste 200 de pisici din toate colțurile lumii au fost admirate la SofistiCAT – Salonul Internațional Felin București, care a avut loc în zilele de 28-29 septembrie  în Pavilionul C 6 din complexul Romexpo, București.

Deschis la Salonul Internațional Felin a integrat cele mai importante două organizații mondiale ale crescătorilor de feline: Fédération Internationale Féline (FIFe) și The International Cat Association (TICA).
Publicul a avut astfel ocazia de a cunoaște două sisteme de arbitrare – FIFe (european) și  TICA (american) - și, în egală măsură, posibilitatea de a admira exemplare feline care nu sunt prezente în evenimentele dedicate unui singur sistem. La această ediție, vizitatorii au admirat în premieră un exemplar din rasa MINUET- pisica cu picioare scurte.
SofistiCAT a avut principale puncte de atracție competițiile “BEST IN SHOW”, în care cele mai frumoase pisici s-au întrecut pentru un loc pe podium.  Două prestigioase jurii internaționale vor evalua superbele exemplare de pisici din rasele Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Burma, Devon Rex, Don Sphynx, Peterbold, Exotică, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Orientală, Persană, Ragdoll, Singapura, Sphynx, Scottish Fold, Minuet.
Vizitatorii au participat la o tombolă specială, având ca premii centre de joacă pentru pisici, iar pentru copii va fi deschis un atelier de pictură pe față. În cadrul evenimentului, au fost disponibile, la prețuri promoționale, produse și accesorii destinate atât pisicilor (hrană, igiena, joacă), cât și iubitorilor acestora (bijuterii, tricouri, poșete).